Tips & Tricks

Wat is het ideale matras voor een baby?

polini kids matras baby

De keuze voor een matras, dat ook nog eens past in het bedje dat je op het oog hebt, is niet altijd gemakkelijk. Waar moet je op letten als je een babymatras koopt?

Welk formaat heb ik nodig?

De maat is natuurlijk afhankelijk van het ledikant. Heb je nog geen ledikant? Kies dan voor een ledikant met een afmeting van 120×60 en verstelbare bodem. Een pasgeboren baby mag namelijk ook in een ledikantje slapen en hoeft niet per se voorzien te worden van een wiegje. Een matrasje vinden voor een standaardmaat ledikant zal veel gemakkelijker voor je zijn. Het belangrijkst bij het kopen van een matras is dat deze perfect in het ledikant past. Dan kan je kleintje niet met handjes, voetjes of het hoofdje beklemd raken tussen het matras en de rand van het ledikant.

Hoe dik of hoe hard moet het matras zijn?

Een matras voor een baby moet stevig zijn en minimaal 8 cm dik. Het matrasje mag absoluut niet te zacht zijn, dit kan ervoor zorgen dat het gezicht van het kindje in het matras zakt en mogelijk stikt. Daarbij is een stevig matrasje noodzakelijk om de wervelkolom te ondersteunen, deze is nog niet genoeg ontwikkeld. Je kunt zelf controleren of een matrasje stevig genoeg is. Druk met je platte hand en een gestrekte arm op het matras. Als het goed is, kan je het matras dan maar een klein stukje induwen.

Waar moet de tijk van het matras aan voldoen?

Spugen, kwijlen en overstromende luiers… Je gaat het geheid meemaken. Om te voorkomen dat je na enkele weken een nieuw babymatras kunt kopen raden wij aan om een matras te kopen met een goede tijk. Los het echter niet op met een zeiltje of waterafstotende tijk. Deze nemen de ventilerende werking van het matras weg en kan ervoor zorgen dat je kleintje oververhit raakt. Koop een tijk die je van het matrasje kunt afritsen en op minimaal 40 graden gewassen mag worden.

Stofallergie kan je het best voorkomen of in de hand houden door het beddengoed maar ook de slaapkamer goed schoon te houden en dagelijks te ventileren. Hiervoor heb je geen speciale producten nodig, wel kan je kiezen voor materialen die hypoallergeen zijn. Wij zorgen ervoor dat al onze producten van textiel hypoallergeen zijn, dat is wel zo vriendelijk voor de huid van je kleintje.

polini kids matras