Tips & Tricks

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een wieg of ledikant?

Polini Kids co-sleeper ledikant

De babykamer inrichten; een van de leukste dingen! Maar houd je ook rekening met de veiligheid van het ledikant? En de wieg? Je wilt natuurlijk een leuke, warme sfeer creëren in de kamer van je kleintje maar het is erg belangrijk om met bepaalde veiligheidsnormen rekening te houden.

De wieg

Het belangrijkste om na te gaan bij het aanschaffen van een wieg zijn de afmetingen, deze moet minimaal 30 cm diep zijn, 45 cm breed en 80 cm lang. Let ook op scherpe randjes en punten, vooral bij rotan wiegjes, maar ook op loshangende koortjes of andere dingen (bijvoorbeeld van het hemeltje). Heb je oudere kinderen? Ga dan na of het wiegje stabiel genoeg is, ook als bijvoorbeeld een kindje eraan hangt of trekt.

Polini Kids co-sleeper ledikant

Het ledikant

Je kindje gaat veel tijd doorbrengen in het ledikantje, deze moet comfortabel en veilig zijn. Een ledikant is verkrijgbaar in meerdere afmetingen. Deze moet minimaal 120 cm lang zijn en minimaal 60 cm breed. De afstand van de spijlen moet tussen de 4.5 en 6.5 cm zijn en ook moeten deze doorlopen tot aan de bodem van het ledikant. Dit is belangrijk om te controleren, zo kan mogelijk het hoofdje niet klem komen te zitten.

Wanneer je kleintje groeit, let er dan op dat hij of zij altijd 20 cm ruimte behoudt in de lengte. Wanneer deze ruimte kleiner wordt dan is kindje toe aan een nieuw bed (Yes! Tijd voor een grote-kinderen-bed). Wil je lang plezier hebben van je meubeltjes, kies dan voor een ledikant dat kan doorgroeien -superhandig! Meestal kan je in eerste instantie de bedspijlen uitnemen zodat je kleintje leert om zelfstandig in- en uit te stappen maar vaak heb je ook nog de mogelijkheid om een zijwand uit te nemen of om de lengte van het ledikant te verlengen door middel van optionele producten.

Polini Kids co-sleeper ledikant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *