Kindermeubilair, Tips & Tricks

Kinderkamers opruimen? Zo pak je het aan!

kinderkamers

Boeken, kleding maar vooral speelgoed.. meestal zijn kinderkamers na een dag spelen ongeorganiseerd en chaotisch. Heb je nou geen idee waar je moet beginnen? Wij van Polini Kids geven je graag tips hoe je de rust weer terug krijgt in de kinderkamers.

Kies multifunctionele kindermeubels

Zijn de kinderkamers niet al te groot? Dan moet je creatief omgaan met de ruimte. Kies dan voor multifunctionele kindermeubels. Een bed met opbergruimte, een bed met een commode of voor een kast met voldoende opbergruimte. Hierdoor benut je ruimte die je sowieso al kwijt bent. Daarnaast kan je ook de wanden goed benutten. Wanneer je een boekenplank, wandkast of wandschappen gebruikt creëer je opbergruimte zonder dat dit ten kosten gaan van de speelruimte in de kinderkamers. Naast handig ziet dit er ook erg mooi uit.

Wat te doen met oud speelgoed?

We horen het nog vaak van ouders, kinderkamers liggen vol met speelgoed waar niet meer mee gespeeld word. Dit is natuurlijk zonde van de ruimte in de kinderkamers. Dit kan je beter opbergen, bijvoorbeeld op zolder. Wat ook kan is het oude speelgoed weggeven, aan een goed doel schenken of verkopen. Dan hou je er nog een zakcentje aan over, geeft het geen rommel meer en staan het niet meer in de weg.

Hoe behoud je een leuke sfeer in de kinderkamers?

Het geeft rust als de kinderkamers overzichtelijk zijn, maar een leuke sfeer is net zo belangrijk. Je kleintje moet er zicht fijn voelen. Gebruik daarom kleine opbergruimtes voor het speelgoed dan vaak rondslingert. Maak van het opruimen een spelletje, dat vinden kinderen leuk. Geeft het speelgoed bijvoorbeeld een thema of plak er stickertjes op. Zo herkennen zij welk speelgoed waar opgeruimd moet worden. Wat ook heel leuk is om samen met je kind creatief te zijn. Maak van lege potjes, blikjes of bekers bakjes waar zij bijvoorbeeld hun potloden of krijtjes kunnen opruimen. Kinderen vinden het super leuk om deze dan ook te gebruiken wanneer zij ze zelf hebben geknutseld.

Kies voor zachte en lichte kleuren in de kinderkamers

Bij grote maar zeker bij kleine kinderkamers moet je rekening houden met welke kleuren je gebruikt. Een zachte en lichte basis doet de ruimte groter lijken, dit wil natuurlijk niet zeggen dat u de gehele ruimte wit moet gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een muur splitsen door de onderkant een andere kleur te geven. Een babyblauwe onderkant en witte bovenkant. Dan oogt de ruimte nog steeds ruimtelijker. Op de scheidingslijn kan je bijvoorbeeld opbergschappen ophangen, zo creeer je opbergruimte in de kinderkamers maar door de lange lijnen maakt het de ruimte optisch groter.

 

Heb jij zelf nog tips voor slimme opberg oplossingen? laat het ons weten en laat deze tips achter in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *