Nieuws

Feestelijke opening van het Babyhuis Schiedam

Babyhuis Polini Kids

Hoera! Het Babyhuis Schiedam is feestelijk geopend. Wij hopen dat onze meubeltjes de moeders een fijn en vertrouwd thuisgevoel zullen geven. Benieuwd naar het verhaal van st. het Babyhuis? Lees verder.

Het Babyhuis

Stichting het Babyhuis is een initiatief dat sinds eind 2013 in Dordrecht opvang biedt aan baby’s, voor wie moeders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg boor hun baby (in een prachtig, ruim pand overigens!) Het Babyhuis biedt dus (tijdelijke) woonruimte, behandeling en begeleiding aan hoogzwangere en pas bevallen vrouwen. In Dordrecht kunnen 11 moeders en kinderen terecht.

Waarom?

Er zijn soms momenten in je leven dat er problemen spelen die je dagelijks leven zo beheersen dat het moeilijk is om goed voor je baby te zorgen of te gaan zorgen. In het Babyhuis wordt het gesprek aangegaan om te overleggen hoe er tijdelijk voor moeder en kind gezorgd kan worden terwijl zij alle ruimte krijgen om bij te komen en waar nodig hun leven op orde te brengen. Deze kleinschalige aanpak zorgt ervoor dat veel moeders met kind weer succesvol kunnen integreren in het leven daarna en dat onnodige uithuisplaatsing wordt voorkomen.

Afgelopen maanden is er keihard gewerkt aan de opening van een nieuwe locatie: het Babyhuis Schiedam. Een team van enorm veel vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen hebben ervoor gezorgd dat er een fantastische locatie is ontstaan voor de aanstaande bewoners, een plek waar liefde en harmonie centraal zullen staan. Namens Polini Kids hebben wij de moeders en kinderen passende meubels geschonken, om ervoor te zorgen dat zij het gevoel hebben écht thuis te zijn (ook al is dat maar voor even, want we gaan er natuurlijk vanuit dat zij zo snel mogelijk de volgende stap kunnen maken!).

Wij feliciteren het team van Stichting het Babyhuis, alle moeders en kinderen met de prachtige, nieuwe locatie in Schiedam! En daarbij ook om het blije nieuws over de opening van alweer de derde locatie in Leiden.

 

Het Babyhuis kan iedere donatie, groot of klein, gebruiken om in de toekomst nog meer babyhuizen te openen. Ook kan je hen verblijden met spulletjes die zij nog missen. Bezoek de website eens, lees meer over het Babyhuis en vindt hier contactgegevens om hen te benaderen. Klik hier om naar de website te gaan.