Tips & Tricks

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een commode?

Polini Kids commode

Een commode is onmisbaar om aan te schaffen wanneer je een kleintje verwacht. Je gebruikt hem voor van alles: verschonen, wassen, aankleden maar ook om spullen in op te bergen. Of je nu een nieuwe of gebruikte commode koopt, er zijn een aantal dingen waar je op moet letten.

Wat is de perfecte hoogte?

Dit is iets dat je persoonlijk moet ervaren, we zijn niet allemaal even lang. Ontdek wat voor jou een prettige werkhoogte is. Probeer het bijvoorbeeld eens uit aan tafel of een iets hogere ladekast. Meestal is de geschikte hoogte van een commode tussen 85 en 105 cm. Het is fijn als je met je voeten onder de commode kunt of als het werkblad uitklapbaar is. Dat zorgt ervoor dat je kan aansluiten aan het meubel niet voorover hoeft te buigen om bij je kleintje te kunnen.

Het werkoppervlak

Het kan erg vervelend zijn als het oppervlak van de commode niet groot genoeg is om je kleintje en alle verzorgingsproducten bij de hand te hebben. Kijk daarom goed of het oppervlak ruim genoeg is voor het aankleedkussen dat je hebt gekocht of op het oog hebt én voor alle spulletjes die je graag nog kwijt wilt op de commode. Beslis ook of het werkelijk nodig is om die spulletjes op de commode te plaatsen en of het mogelijk niet handiger is om deze in de opbergruimte te plaatsen. Kies alleen voor de noodzakelijke benodigdheden. Een blad van 75 cm breed en minimaal 60 cm diep is handig. Je kunt ook kiezen voor een (commode met) bladvergroter, zo kan je je kleintje ook draaien tijdens het verschonen en creëer je meer ruimte.

Veiligheid

Zowel bij een nieuwe als gebruikte commode let je extra goed op scherpe randen, zodat je kleine zich niet kan bezeren. Daarbij is het veilig als de commode of de bladvergroter een opstaande rand heeft van 5 cm of hoger. Monteer de commode vast aan de muur, om omvallen te voorkomen. Controleer daarnaast ook regelmatig of de commode stabiel genoeg is en of alle materialen nog in correcte staat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *