Inspiratie, Tips & Tricks

De geschikte commode kast voor jouw baby

Commode kast

Met het ontelbaar aantal commode kasten in het aanbod vandaag de dag is het knap lastig om de juiste commode kast te kiezen, niet alleen voor je baby maar ook voor jouzelf. Om je te helpen delen wij van Polini Kids hieronder een aantal bruikbare tips:

Het middelpunt van de babykamer
Vanzelfsprekend zul je denken aan het bedje dat als middelpunt van de babykamer dient, hier spendeert jouw baby overigens het grootste deel van de tijd. Toch is de commode kast het meubelstuk waar jullie samen de meeste tijd zullen doorbrengen. Sterker nog, dit meubelstuk dient voor meer als alleen luiers verschonen. Je zult je baby er ook wassen, afdrogen, aankleden of masseren.

1. Kies voor een commode kast die niet te laag is

Als we ervan uit gaan dat we elke dag gemiddeld tien minuten achter de commode kast zullen staan, spenderen we in twee jaar tijd meer dan 120 uur achter de commode kast. Ergonomie speelt daarom ook een belangrijke rol bij het ontwerp.

2. Veiligheid en kwaliteit voorop

Controleer elke commode kast op de kwaliteit van de deuren, sluitingen en bevestigingen. Je zult ze een flink aantal keren openen en sluiten. Om te zorgen dat er geen kindervingertjes tussen de lades of deuren komen zijn de commode kasten van Polini Kids uitgerust met soft-close rails voor een stille en zachte sluiting. Daarnaast zijn ze voorzien van ergonomische handgrepen die ook verwondingen voorkomen. Scherpe handgrepen of uitsteeksels kunnen namelijk onvoorzien voor gevaarlijke situaties zorgen.

3. Een groter oppervlak zorgt voor meer gemak

Voor meer functionaliteit adviseren we een werkblad vergroter. Zo kun je bijvoorbeeld ook luiers en andere benodigdheden kwijt zodat je deze direct bij de hand hebt wanneer jouw baby op het aankleedkussen ligt. Kies bijvoorbeeld voor onze commode kast Simpel 1780.

4. Duurzaam is hip

Het begrip duurzaam is allang niet meer alleen voor geiten-wollen-sokken-types, nee duurzaam is hartstikke hip. Dit vertaalt zich naar een tijdloos ontwerp. Meubelstukken moeten functioneel zijn en langer kunnen meegaan met de tijd. Dit scheelt ook aanzienlijk in de kosten. Een commode kast met een los aankleedblad is gemakkelijk te transformeren naar een ladekast wanneer jouw baby oud genoeg is om niet meer verschoond te hoeven worden.

One thought on “De geschikte commode kast voor jouw baby

  1. Dit ziet er geweldig uit. Alles klopt hier! Ik doe thuis de decoratie en inrichting, en hou ervan om met kleuren te experimenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *